Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na domową wędlinę. Schab gotowany w herbacie zyskuje piękną brązową skórkę, a przy tym jest delikatny i kruchy. Receptura podchodzi od mojej teściowej, która przygotowuje taki schab na wszystkie większe uroczystości. Przed gotowaniem mięso należy natrzeć z każdej strony przyprawami i wstawić do lodówki na całą noc, dzięki temu zabiegowi schab wyjdzie niezwykle aromatyczny.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17599
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1746
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15212
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4496
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8967
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17599
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1746
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15212
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4496
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8967
Składniki
Schab oczyszczamy, nacieramy solą i majerankiem, przekładamy do naczynia z przykrywką i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Do garnka wlewamy 2 l wody, dodajemy przyprawy i torebki czarnej herbaty. Schab opłukujemy z soli i majeranku, zanurzamy w zalewie. Schab powinien być całkowicie zanurzony (jeśli tak nie jest, należy dolać odpowiednią ilość wody).
Schab gotujemy przez godzinę w zalewie. Po tym czasie mięso wyciągamy z wody. Schab możemy serwować na ciepło od razu po ugotowaniu lub poczekać aż ostygnie i podać jako wędlinę na kanapki.