Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub jako wędlina na kanapki. Można go upiec w piekarniku lub tak jak ja we frytkownicy beztłuszczowej.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 345
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 345
Składniki
Mięso opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlej olej, dodaj wszystkie przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
Przygotowaną mieszanką natrzyj schab z każdej strony. Wstaw do lodówki na noc.
Schab piekłam w temperaturze 180 st we frytkownicy beztłuszczowej przez 40 minut.
Jeśli chcesz piec schab w piekarniku, włóż go do rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 180 st około godziny. Polecam oba sposoby pieczenia, schabu wychodzi soczysty i miękki.