Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub jako wędlina na kanapki. Można go upiec w piekarniku lub tak jak ja we frytkownicy beztłuszczowej.
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 58
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 108
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3752
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 398
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 58
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 108
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3752
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 398
Składniki
Mięso opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlej olej, dodaj wszystkie przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
Przygotowaną mieszanką natrzyj schab z każdej strony. Wstaw do lodówki na noc.
Schab piekłam w temperaturze 180 st we frytkownicy beztłuszczowej przez 40 minut.
Jeśli chcesz piec schab w piekarniku, włóż go do rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 180 st około godziny. Polecam oba sposoby pieczenia, schabu wychodzi soczysty i miękki.