Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr. 1. Uwielbiają go dzieciaki jak i dorośli. Ciasta z tym kremem zawsze się sprawdzają. Polecam
mikser, miska, łyżka ,
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 53
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 751
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 66
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 53
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 751
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 66
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % wlać do wyższego naczynia - miski i ubijać na początku na małych obrotach miksera, a nastepnie zwiększając obroty na najwyższe. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier puder i na koniec gdy śmietana staje się już gęsta stopniowo wsypywać śmietan fix. Ubitą śmietanę połączyć z serkiem mascarpone. Można porcjami dodawać serek i miksować do połączenia serka ze śmietaną, najlepszym połączeniem jest kilka łyżek śmietany przełożyć do drugiego naczynia i stopniowa łączyć z serkiem, a następnie dopiero połączyć już z pozostałą śmietaną. To taka moja mała podpowiedz. Krem gotowy można zajadać. Smacznego
Krem gotowy do spożycia.