Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy sposób na pyszny, pieczony schab. Minimum pracy, a efekt wspaniały - ciepły na obiad, zimny do chleba.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11890
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16223
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5174
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11890
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16223
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5174
Składniki
Schab opłukać i osuszyć. Wąskim i długim nożem nakłuć w kilku miejscach wzdłuż włókien. W otwory powtykać słupki słoniny - schab nie będzie suchy.
W misce przygotować zaprawę: 2 łyżki oliwy, 2 rozgniecione ząbki czosnku, rozgniecione kostki smaku, pieprz. Natrzeć nią cały schab.
W szerokim, głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Obsmażyć schab po kilkanaście sekund z każdej strony.
Tak przygotowane mięso nieco przestudzić i włożyć do rękawa do pieczenia, wlać resztę zaprawy i sos powstały przy podsmażaniu.
Piec 2 godziny w 150 stopniach, termoobieg. Dodatkowo umieszczam rękaw w przykrywanym naczyniu żaroodpornym, do którego wlewam trochę wody - nic się nie przypali.
Smacznego!