Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy sposób na pyszny, pieczony schab. Minimum pracy, a efekt wspaniały - ciepły na obiad, zimny do chleba.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Schab opłukać i osuszyć. Wąskim i długim nożem nakłuć w kilku miejscach wzdłuż włókien. W otwory powtykać słupki słoniny - schab nie będzie suchy.
W misce przygotować zaprawę: 2 łyżki oliwy, 2 rozgniecione ząbki czosnku, rozgniecione kostki smaku, pieprz. Natrzeć nią cały schab.
W szerokim, głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Obsmażyć schab po kilkanaście sekund z każdej strony.
Tak przygotowane mięso nieco przestudzić i włożyć do rękawa do pieczenia, wlać resztę zaprawy i sos powstały przy podsmażaniu.
Piec 2 godziny w 150 stopniach, termoobieg. Dodatkowo umieszczam rękaw w przykrywanym naczyniu żaroodpornym, do którego wlewam trochę wody - nic się nie przypali.
Smacznego!