Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy sposób na pyszny, pieczony schab. Minimum pracy, a efekt wspaniały - ciepły na obiad, zimny do chleba.
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę do...
Odsłon: 12041
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 397
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 332
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 136
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 397
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 332
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 136
Składniki
Schab opłukać i osuszyć. Wąskim i długim nożem nakłuć w kilku miejscach wzdłuż włókien. W otwory powtykać słupki słoniny - schab nie będzie suchy.
W misce przygotować zaprawę: 2 łyżki oliwy, 2 rozgniecione ząbki czosnku, rozgniecione kostki smaku, pieprz. Natrzeć nią cały schab.
W szerokim, głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Obsmażyć schab po kilkanaście sekund z każdej strony.
Tak przygotowane mięso nieco przestudzić i włożyć do rękawa do pieczenia, wlać resztę zaprawy i sos powstały przy podsmażaniu.
Piec 2 godziny w 150 stopniach, termoobieg. Dodatkowo umieszczam rękaw w przykrywanym naczyniu żaroodpornym, do którego wlewam trochę wody - nic się nie przypali.
Smacznego!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 2103
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1019