Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę dobrego, bez niepotrzebnych "ulepszaczy". Dlatego dzisiaj zapraszam na pieczony schab, z mnóstwem przypraw który doskonale sprawdzi się na kanapki. Z powodzeniem można go również włożyć do koszyczka na święconkę obok jaj i słodkości jako symbol Baranka Paschalnego.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2194
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4216
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2194
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4216
Składniki
Schab wymoczyć w wodzie przez ok. 1 godzinę. Następnie osuszyć i odkroić większe kawałki tłuszczu. Porządnie posolić i doprawić pieprzem. Przygotować marynatę, w miseczce wymieszać z olejem przeciśnięty przez praskę czosnek, bardzo drobno posiekaną cebulę i pozostałe przyprawy. Tak przygotowaną marynatą zamarynować mięso, następnie delikatnie związać. Tak przygotowane mięso włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Zamarynowane mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 190 stopniach przez ok. 2 godziny. Upieczony schab zostawiamy do wystudzenia i kroimy na zimno.
Smacznego
:)
Bardzo polecam :)