Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy na obiad przychodzi rodzina warto zainteresowac sie tym przepisem. Bardzo podzielne i gustowne :)
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 44
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 331
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40449
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 44
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 331
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40449
Składniki
Schab płuczemy, osuszamy i odcinamy nadmiar tłuszczu. W misce mieszamy oliwę tymianek, paprykę, i oregano. Mięso nacieramy solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Następnie Do rękawa wlewamy marynatę po czym wkładamy do niego mięso i wiórki masła. Zamykamy i wkładamy na ok. 2 godzinki do lodówki. Schab Pieczemy w temp 180 stopni ok. 2 godziny. Pół godziny przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw tak by powstała chrupiąca skórka na wierzchu mięsa. Ja Schabik podałam z ziemniaczkami i ćwikłą
Ps. Na zdjęciu obok schabu widnieje wyjęta z rosołu pietruszka (niedogotowana). Opiekana smakuje nadzwyczajnie ! polecam!