Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze śliwkami jest bardzo smaczny i aromatyczny.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4220
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416680
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4220
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416680
Składniki
Wykonanie: Schab umyć, natrzeć solą i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i obłożyć śliwkami. Naczynie przykryć i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Schab podczas pieczenia podlewać małą ilością gorącej wody i wytworzonym sosem pod koniec pieczenia oprószyć schab mąką. Upieczony schab podzielić na porcje i obłożyć śliwkami. Podawać do obiadu na gorąco lub na zimno chrzanem.