Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy dzień Świąt nie może obyć się bez pieczonych mięs.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19849
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6900
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242936
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19849
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6900
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242936
Składniki
W schabie porobiłam dziurki ostrym nożem. Kawałek natarłam solą, tak aby też dostała się do dziurek. Wetknęłam w nie pokrojone ząbki czosnku, po kilka sztuk w dziurkę, tak aby później czosnek znalazł si w każdym plastrze.
Mięso związałam nicią- miałam schab z dodatkiem. Natarłam mocno pieprzem a z wierzchu posypałam papryką słodką dla koloru i ziołami prowansalskim. Można zostawić na noc. Na spód naczynia dałam plastry cebuli, i jeszcze gałązkę szałwii dla aromatu. Schab zapiekałam w kamionce z pokrywką. Można użyć rękawa.
Piekłam 1,5 h, w 180 stopniach. Jeśli kawałek jest duży trzeba wydłużyć czas do 2 h.
Smacznego :)