Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, aromatyczny schab na obiad.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1364
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38541
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1364
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38541
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Składniki
Wykonanie: Mięso umyć. Poziomo w schabie wyciąć otwór, włożyć opłukaną kiełbasę, natrzeć solą i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Obsmażony schab posypać, papryką, kminkiem i pieprzem. Włożyć do worka do pieczenia mięs, wlać 1 szklankę wywaru, założyć klamerkę i piec w temperaturze 180 stopni przez 90 minut. Po upieczeniu wyjąć schab i pokroić na kawałki o grubości 2 cm. Do powstałego sosu z pieczenia dodać przysmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, zagotować. Podprawić niewielką ilością zawiesiny z mąki i wody. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i jeszcze przez chwilę podgotować. Po czym zaraz zdjąć z ognia i przyprawić solą do smaku i przelać do sosjerki.