Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, aromatyczny schab na obiad.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182074
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 236
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182074
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 236
Składniki
Wykonanie: Mięso umyć. Poziomo w schabie wyciąć otwór, włożyć opłukaną kiełbasę, natrzeć solą i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Obsmażony schab posypać, papryką, kminkiem i pieprzem. Włożyć do worka do pieczenia mięs, wlać 1 szklankę wywaru, założyć klamerkę i piec w temperaturze 180 stopni przez 90 minut. Po upieczeniu wyjąć schab i pokroić na kawałki o grubości 2 cm. Do powstałego sosu z pieczenia dodać przysmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, zagotować. Podprawić niewielką ilością zawiesiny z mąki i wody. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i jeszcze przez chwilę podgotować. Po czym zaraz zdjąć z ognia i przyprawić solą do smaku i przelać do sosjerki.