Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas gotuje się w ten sposób...mam dwa produkty (makaron soba i schab) i robimy totalnego freestyla. W zasadzie to najważniejsze później są przyprawy i wcale nie chodzi o to, że im więcej, tym lepiej. Tak zabija się smak składników głównych, a nie o to tutaj chodzi. Raczej o balans, o nasz smak.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2525
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1665
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 615
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3784
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2525
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1665
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 615
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3784
Składniki
Dymki kroimy w talarki, podsmażamy razem z plastrami schabu, posiekanym imbirem i czosnkiem na rozgrzanym oleju (bardzo krótko). Dodajemy przyprawę, dosłownie chwilę smażymy, do połączenia przyprawą wszystkich składników. Zalewamy wrzątkiem (ok. 300-350 ml), zmniejszamy płomień. Następnie dodajemy jagody, sambal oelek i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. W tym czasie gotujemy makaron wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sosu z mięsem. Zagęszczamy sos i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na talerze nakładamy makaron, układamy na nim mięso i polewamy powstałym sosem.