Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-12-2022
Schab w słoiku. Rewelacyjna domowa wędlina na Święta i nie tylko
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19203
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13010
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1645
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232073
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19203
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13010
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1645
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232073
Składniki
Wszystkie przyprawy umieszczam w misce. Czosnek kroję w plasterki. Dodaję oliwę lub olej i dokładnie mieszam. Schab kroję na 3 równe części. Mam przygotowane 3 słoiki. Mięso obtaczam w przyprawach i zostawiam na kilka godzin. Może być na noc. Następnie do dobrze wyparzonego słoika wkładam liść, ziele i mięso. Szczelnie zamykam. Wkładam do garnka słoiki i zalewam wodą. Gotuję na lekkim gazie 2.5 godziny dolewając wodę. Mięso chłodzę najlepiej nic w lodówce. Po tym czasie kroję w plasterki. Mięso jest soczyste i mięciutkie.