Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-12-2022
Schab w słoiku. Rewelacyjna domowa wędlina na Święta i nie tylko
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27447
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27447
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Wszystkie przyprawy umieszczam w misce. Czosnek kroję w plasterki. Dodaję oliwę lub olej i dokładnie mieszam. Schab kroję na 3 równe części. Mam przygotowane 3 słoiki. Mięso obtaczam w przyprawach i zostawiam na kilka godzin. Może być na noc. Następnie do dobrze wyparzonego słoika wkładam liść, ziele i mięso. Szczelnie zamykam. Wkładam do garnka słoiki i zalewam wodą. Gotuję na lekkim gazie 2.5 godziny dolewając wodę. Mięso chłodzę najlepiej nic w lodówce. Po tym czasie kroję w plasterki. Mięso jest soczyste i mięciutkie.