Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie, idealne na poniedziałek, kiedy nie chce się długo stać przy garach. Wystarczy przygotować składniki a danie praktycznie samo się zrobi. Po więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzi. Zapraszamy!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4154
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 341
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1152
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4154
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 341
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1152
Składniki
Schab pokroić na plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem. Ponakłuwać widelcem. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Wlać bulion dodać, liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz pieprz. Gotować pod przykryciem aż mięso będzie kruche. Po tym czasie dodać chrzan i śmietanę. Chwilkę gotować, aż sos zacznie gęstnieć. Mąkę połączyć z odrobiną zimnej wody i wlać cienkim strumieniem ciągle mieszając . Zagotować. Na koniec dodać pęczek posiekanego koperku. Smacznego!