Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche plastry schabu w sosie pieczarkowym . Świetne do makaronu jak i ryżu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1043
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4094
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1043
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4094
Składniki
Schab rozklepuję cieniutko. Posypuję solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę kroję drobniutko. Natkę pietruszki siekam.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i smażę schab. Kiedy zrobi się brązowy z obu stron dodaję pieczarki i cebulę. Wszystko razem podsmażam. Podlewam wodą, doprawiam i duszę ok.40 minut do miękości mięsa.
Mąkę dobrze mieszam z odrobiną wody. Powolutku dodaję do sosu ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grutki. Chwilę gotuję.
Na sam koniec dodaję śmietanę i natkę pietruszki.