Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche plastry schabu w sosie pieczarkowym . Świetne do makaronu jak i ryżu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9579
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9579
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Składniki
Schab rozklepuję cieniutko. Posypuję solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę kroję drobniutko. Natkę pietruszki siekam.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i smażę schab. Kiedy zrobi się brązowy z obu stron dodaję pieczarki i cebulę. Wszystko razem podsmażam. Podlewam wodą, doprawiam i duszę ok.40 minut do miękości mięsa.
Mąkę dobrze mieszam z odrobiną wody. Powolutku dodaję do sosu ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grutki. Chwilę gotuję.
Na sam koniec dodaję śmietanę i natkę pietruszki.