Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna soczysty schabik
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. pietruszkę oraz szałwię umyć i drobno posiekać igły rozmarynu mocno rozgnieść
Wszystkie zioła wymieszać ze szczyptą soli, taką mieszaniną nasmarować mięso wierzch i boki obłożyć boczkiem i przewiązać nicią bawełnianą, przełożyć do brytfanny
Mięso podlać 0,5 szklanki bulionu piec około 15 min w temperaturze 220C, następnie piec około 1 godzinę w temperaturze 200C co 15 min podlewać resztą bulionu i wytworzonym sosem po upieczeniu pozostawić w ciepłym piekarniku jeszcze przez około 10 min