Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie wiesz co zrobić na obiad ?oto pomysł
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 819
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2864
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 819
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2864
Składniki
wykonanie :Schab obtoczyć w papryce, odstawić na 10 minut, do garnka wlać wodę z opisu, dodać startą na tarce jarzynowej marchew oraz ziele i liść laurowy, doprawić do smaku przyprawą z dodatkiem soli. Schab obsmażyć na oleju z opisu z obu stron na mocno brązowo, usmażony dodać do gotującej się wody z marchwią i przyprawą, pokroić drobno natkę pietruszki, gotować na wolnym ogniu do czasu aż wyparuje szklanka wody(wtedy mięso jest miękkie), mąkę rozrobić z wodą aby nie było grudek, zalać mięso, zagotować aż powstanie sos. Podałam z ziemniakami i koperkiem oraz pomidory swojskie ze śmietaną, do popicia zimne mleko.