Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kieszonki ze schabu z nadzieniem z jajek i kiełbasy. Cudowne, nie tylko na wielkanocny stół.
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 143
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 143
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Składniki
Jajka wkładamy do wody. Gotujemy na twardo. Schab lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Obrane jajka i kiełbasę kroimy w kostkę. Jogurt i chrzan dokładnie łączymy ze sobą. Dodajemy do niego jajka i kiełbasę. Dodajemy szczypiorek. Łączymy wszystko ze sobą. Solimy i pieprzymy do smaku.
Wykładamy na schab. Mięso składamy na pół. Mocujemy wykałaczkami. Panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor.