Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny schabowy jest pyszny, ale nie możemy go przecież jeść w nieskończoność. Tym razem postanowiłam podać schab w formie zapiekanki.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 464
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 464
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w plasterki, posolić, posypać pieprzem. Pamiętać o wycięciu z nich zdrewniałych części. Mozzarellę pokroić w plastry. Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Dno naczynia żaroodpornego, w którym będziemy zapiekać mięso, wyłożyć częścią pokrojonych pomidorów. Na nich należy układać (naprzemiennie) schab, plasterek pomidora, plaster mozzarelli.
Całość zalać pozostałym tłuszczem ze smażenia, przykryć i zapiekać w temperaturze 200 st przez około 1/2 godziny.
Smacznego!