Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny schabowy jest pyszny, ale nie możemy go przecież jeść w nieskończoność. Tym razem postanowiłam podać schab w formie zapiekanki.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w plasterki, posolić, posypać pieprzem. Pamiętać o wycięciu z nich zdrewniałych części. Mozzarellę pokroić w plastry. Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Dno naczynia żaroodpornego, w którym będziemy zapiekać mięso, wyłożyć częścią pokrojonych pomidorów. Na nich należy układać (naprzemiennie) schab, plasterek pomidora, plaster mozzarelli.
Całość zalać pozostałym tłuszczem ze smażenia, przykryć i zapiekać w temperaturze 200 st przez około 1/2 godziny.
Smacznego!