Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają połączenie kontrastujących smaków: delikatny schab zapieczony ze słodką gruszką, trzema rodzajami serów, otulony słodką śmietanką. Kulinarne niebo, polecam gorąco!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
        
        
                Składniki
Schab, jeśli jest w kawałku, poporcjować na 0,5 centymetrowe plastry (im cieńsze, tym lepiej, bo nie trzeba ich rozbijać), każdy oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na złoty kolor. Tłuszczu nie wylewać, będzie potrzebny do polania mięsa na blasze. Gruszki opłukać, pokroić na półcentymetrowe plastry, usuwając gniazda nasienne (nie obierać!). Układać na blaszce kawałki mięsa, na każdy kłaść gruszkę na całej powierzchni, na to pokroić kawałki serów pleśniowych (jeśli uznacie, że to za mało, posypcie mozarellą). Polać po całości tłuszczem ze smażenia i zalać śmietanką od góry każdy z plastrów.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 25 - 30 minut. Śmietanka trochę odparuje, zrobi się fajny sos, w którym można maczać chrupiącą bagietkę.