Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają połączenie kontrastujących smaków: delikatny schab zapieczony ze słodką gruszką, trzema rodzajami serów, otulony słodką śmietanką. Kulinarne niebo, polecam gorąco!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 462
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 431
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6826
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242367
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 462
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 431
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6826
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242367
Składniki
Schab, jeśli jest w kawałku, poporcjować na 0,5 centymetrowe plastry (im cieńsze, tym lepiej, bo nie trzeba ich rozbijać), każdy oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na złoty kolor. Tłuszczu nie wylewać, będzie potrzebny do polania mięsa na blasze. Gruszki opłukać, pokroić na półcentymetrowe plastry, usuwając gniazda nasienne (nie obierać!). Układać na blaszce kawałki mięsa, na każdy kłaść gruszkę na całej powierzchni, na to pokroić kawałki serów pleśniowych (jeśli uznacie, że to za mało, posypcie mozarellą). Polać po całości tłuszczem ze smażenia i zalać śmietanką od góry każdy z plastrów.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 25 - 30 minut. Śmietanka trochę odparuje, zrobi się fajny sos, w którym można maczać chrupiącą bagietkę.