Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina o wyjątkowym smaku dzięki przyprawom korzennym. Schab ze śliwką jest idealny na wyjątkowe okazje, przede wszystkim w okresie Bożego Narodzenia, Sylwestra i karnawału. Schab jest miękki, naturalny, bez sztucznych konserwantów. Mięso z zewnątrz ma kolor ciemno bordowy, a w środku szary. Schab jest zdrowy, bez poprawiaczy smaku, idealny na półmisek świątecznych wędlin.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118046
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118046
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
czynności wstępne: - z podanych składników robimy marynatę - mięso oczyszczamy z błonek - nożem robimy otwór w mięsie i nadziewamy śliwkami - mięso nacieramy marynatą i przekładamy do pojemnika z pokrywką lub salaterki z talerzykiem - trzymamy w lodówce ok.12 godz/ całą noc
gotowanie: - przed gotowaniem mięso wiążemy lub wkładamy do siateczki wędliniarskiej - wino gotujemy z liśćmi laurowymi i zielem angielskim i kilkoma śliwkami - gotujemy wodę w czajniku - mięso wkładamy do wrzącego wywaru i dolewamy wrzącej wody tak by przykryła mięso na ok 1 cm, - gotujemy ok. 1 godziny na wolnym ogniu, pod przykrywką - zostawiamy w garnku do całkowitego wystudzenia po czym wyciągamy, usuwamy sznurek lub siatkę i suszymy ręcznikiem
schab podajemy krojony jako domową wędlinę lub krojony w grube plastry jako danie obiadowe