Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5908
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5908
Składniki
schab pokroić w centymetrowe plastry
ostrym nożem zrobić w plastrach mięsa kieszonki
ze sliwek wyjąć pestki,pokroic w paski,posypac je solą (nie za duzo),pieprzem,majerankiem i odrobiną cukru
w schabowe kieszonki wkładać pokrojone i przyprawione sliwki (tyle ile wejdzie),spiąć wykałaczką
mięso otoczyc w mące i usmażyc na rumiano,usmażone przelozyc do rondla i dusic
w trakcie duszenia włozyc reszte śliwek i dusic do miekkości mięsa
w casie duszenia sliwki rozgotują się ,tworząc gęsty ,aromatyczny sos
do sosu mozna dodac troszke cukru,ponieważ sos jest lekko kwasny,można tez sos zaprawic smietaną ale to juz kwestia smaku
Dobrze smakuja z surówka z porów