Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
schab pokroić w centymetrowe plastry
ostrym nożem zrobić w plastrach mięsa kieszonki
ze sliwek wyjąć pestki,pokroic w paski,posypac je solą (nie za duzo),pieprzem,majerankiem i odrobiną cukru
w schabowe kieszonki wkładać pokrojone i przyprawione sliwki (tyle ile wejdzie),spiąć wykałaczką
mięso otoczyc w mące i usmażyc na rumiano,usmażone przelozyc do rondla i dusic
w trakcie duszenia włozyc reszte śliwek i dusic do miekkości mięsa
w casie duszenia sliwki rozgotują się ,tworząc gęsty ,aromatyczny sos
do sosu mozna dodac troszke cukru,ponieważ sos jest lekko kwasny,można tez sos zaprawic smietaną ale to juz kwestia smaku
Dobrze smakuja z surówka z porów