Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe pieczone wraz z warzywami w piekarniku to pomysł na pyszne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe.
Kotlety schabowe rozbijamy i oprószamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, smarujemy kotlety z obu stron i odstawiamy w chłodne miejsce,
Warzywa obieramy. Marchew,pietruszkę i ziemniaki kroimy w talarki, paprykę i cebulę w kostkę, seler naciowy w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem. Na jego dno kładziemy 1/3 warzyw, na nich układamy warstwę kotletów schabowych /3 szt/ przykrywamy połową pozostałych warzyw. Ponownie kładziemy schabowe /pozostałe 3 szt/ i przykrywamy resztą warzyw.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i wlewamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie nakrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 45 min.
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 85
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 429
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 345
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 401
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 85
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 429
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 345
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 401
Składniki
Kotlety schabowe rozbijamy i oprószamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, smarujemy kotlety z obu stron i odstawiamy w chłodne miejsce, Warzywa obieramy. Marchew,pietruszkę i ziemniaki kroimy w talarki, paprykę i cebulę w kostkę, seler naciowy w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem. Na jego dno kładziemy 1/3 warzyw, na nich układamy warstwę kotletów schabowych /3 szt/ przykrywamy połową pozostałych warzyw. Ponownie kładziemy schabowe /pozostałe 3 szt/ i przykrywamy resztą warzyw.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i wlewamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie nakrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 45 min.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2461
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2401