Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe pod nietypową pierzynką. Czasami zostają nam kotlety z poprzedniego dnia lub znudziły się tradycyjne, możemy przygotować pod pierzynką. Moja rodzina bardzo lubi schabowe i dość często goszczą na moim stole w najróżniejszej postaci, dzielę się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką. Kotlety są pyszne polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem, solą ,octem oraz cukrem a pod koniec smażenia dodajemy dwa serki topione.
3. Usmażone kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakładamy farsz warzywny i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem 4. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniki 5 minut w 180°C.
5. Kotlety gotowe. 6. Smacznego.