Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja tradycyjnego schabowego.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Jajka, mleko, mąkę oraz przyprawy mieszamy na gładko. Każdy kotlet obtaczamy w cieście.
Smażymy na oleju z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do ciepłego piekarnika by doszły.
Ja podałam z piklami z ogórków i ziemniaczkami księżnej. Dziękuję Ci maluszekk za przypomnienie przepisu, ja dodałam zamiast gałki muszkatołowej czosnek granulowany. Smacznego.