Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego na niedzielny obiad...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10097
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1157
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10097
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1157
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Składniki
Plastry schabów rozbić tłuczkiem. Posolić, dodać świeżo mielony pieprz. Na talerz wsypać bułkę tartą wraz z sezamem (w zależności jak kto lubi sezam można dodać go więcej).
Do roztrzepanych jajek dodać łyżeczkę papryki słodkiej, wymieszać i dodać troszkę miodu. Schaby obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce połączonej z sezamem.
Na rozgrzanym oleju (lub oliwie - jak kto woli) smażyć schaby aż do momentu, gdy panierka będzie złota. Podawać z surówkami lub/i ziemniakami. Smacznego!