Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego na niedzielny obiad...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4511
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4511
Składniki
Plastry schabów rozbić tłuczkiem. Posolić, dodać świeżo mielony pieprz. Na talerz wsypać bułkę tartą wraz z sezamem (w zależności jak kto lubi sezam można dodać go więcej).
Do roztrzepanych jajek dodać łyżeczkę papryki słodkiej, wymieszać i dodać troszkę miodu. Schaby obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce połączonej z sezamem.
Na rozgrzanym oleju (lub oliwie - jak kto woli) smażyć schaby aż do momentu, gdy panierka będzie złota. Podawać z surówkami lub/i ziemniakami. Smacznego!