Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego na niedzielny obiad...
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414277
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414277
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Składniki
Plastry schabów rozbić tłuczkiem. Posolić, dodać świeżo mielony pieprz. Na talerz wsypać bułkę tartą wraz z sezamem (w zależności jak kto lubi sezam można dodać go więcej).
Do roztrzepanych jajek dodać łyżeczkę papryki słodkiej, wymieszać i dodać troszkę miodu. Schaby obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce połączonej z sezamem.
Na rozgrzanym oleju (lub oliwie - jak kto woli) smażyć schaby aż do momentu, gdy panierka będzie złota. Podawać z surówkami lub/i ziemniakami. Smacznego!