Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego na niedzielny obiad...
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24558
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 506
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 442
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24558
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 506
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 442
Składniki
Plastry schabów rozbić tłuczkiem. Posolić, dodać świeżo mielony pieprz. Na talerz wsypać bułkę tartą wraz z sezamem (w zależności jak kto lubi sezam można dodać go więcej).
Do roztrzepanych jajek dodać łyżeczkę papryki słodkiej, wymieszać i dodać troszkę miodu. Schaby obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce połączonej z sezamem.
Na rozgrzanym oleju (lub oliwie - jak kto woli) smażyć schaby aż do momentu, gdy panierka będzie złota. Podawać z surówkami lub/i ziemniakami. Smacznego!