Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orginalna wersja schabowego
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 140
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13318
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2627
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3780
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 140
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13318
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2627
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3780
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem i opruszyć z każdej strony mąką,jajka roztrzepać w miseczce dodając:suszoną pietruszkę,curry,pieprz ziołowy i vegetę do smaku;to tak przygotowanych jajek wkładać po kolei kotlety maczając z obydwu stron i zostawić w misce.Cebulę drobno pokroić i zrumienić na oleju,dodać drobno pokrojone pieczarki i wszystko razem smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek,doprawić pieprzem ,vegetą i ziołami prowansalskimi.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Majonez połączyć ze śmietaną.
kotlety panierować w bułce i smażyć po odwróceniu na druga stronę(zmniejszyć gaz) każdego kotleta posmarować majonezem,nałożyć ok. łyżki pieczarek,posypać żółtym serem i przykryć pokrywką.Ja kotlety podaję z ziemniakami w sosie Winiary z suszoną śliwką ale tu jest dowolność kto jak lubi.Życze smacznego