Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O ja robiąc dziś obiad nawet nie wiedziałam że jest dzień schabowego ????, co oni jeszcze nie wymyślą.
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 67
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 67
Składniki
Mięso umyć i osuszyć na durszlaku.
Ubić na schabowego.
Następnie posmarować musztardą stołową z obu stron i odstawić aby musztardą wchłonęła się w mięso.
Na patelni rozpuścić smalec.
Następnie kotleta zanurzyć w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, następnie w bułce.
I smażyć na wolnym ogniu z obu stron na rumiano.
Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z kapusty kiszonej.