Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu smarowidło do chleba. Do jego zrobienia możesz użyć właściwie każdego mięsa, ważne, aby było tłuste. Jeśli znajdziesz np. ścinki wieprzowe w okazyjnej cenie, kup 2 kg, świetnie się nadadzą. Sukcesem do smacznego smarowidła jest długie i powolne gotowanie mięsa, a także odpowiedni dobór przypraw.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 585
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 88
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2734
Polecam.
Odsłon: 491
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 728
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 585
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 88
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2734
Polecam.
Odsłon: 491
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 728
Składniki
Mięso pokrój na niewielkie kawałki i przełóż do garnka.
W gazik zawiń liście laurowe, ziarna pieprzu i ziele angielskie.
Dodaj obraną cebulę i gazik z wszystkimi przyprawami. Całość zalej szklanką wody.
Wszystko gotuj na niewielkim ogniu przez co najmniej 5 godzin. Od czasu do czasu przemieszaj zawartość garnka.
Po upływie 5 godzin wrzuć ząbki czosnku i gotuj jeszcze przez 30 minut.
Wyciągnij gazik z przyprawami. Mięso odcedź (płynu nie wylewaj, będzie jeszcze potrzebny) i za pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnij. Następnie przełóż do wyparzonych słoików i zalej wodą spod gotowania, wymieszaj i solidnie zakręć.