Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu smarowidło do chleba. Do jego zrobienia możesz użyć właściwie każdego mięsa, ważne, aby było tłuste. Jeśli znajdziesz np. ścinki wieprzowe w okazyjnej cenie, kup 2 kg, świetnie się nadadzą. Sukcesem do smacznego smarowidła jest długie i powolne gotowanie mięsa, a także odpowiedni dobór przypraw.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8728
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10346
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4694
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8728
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10346
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4694
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Składniki
Mięso pokrój na niewielkie kawałki i przełóż do garnka.
W gazik zawiń liście laurowe, ziarna pieprzu i ziele angielskie.
Dodaj obraną cebulę i gazik z wszystkimi przyprawami. Całość zalej szklanką wody.
Wszystko gotuj na niewielkim ogniu przez co najmniej 5 godzin. Od czasu do czasu przemieszaj zawartość garnka.
Po upływie 5 godzin wrzuć ząbki czosnku i gotuj jeszcze przez 30 minut.
Wyciągnij gazik z przyprawami. Mięso odcedź (płynu nie wylewaj, będzie jeszcze potrzebny) i za pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnij. Następnie przełóż do wyparzonych słoików i zalej wodą spod gotowania, wymieszaj i solidnie zakręć.