Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu smarowidło do chleba. Do jego zrobienia możesz użyć właściwie każdego mięsa, ważne, aby było tłuste. Jeśli znajdziesz np. ścinki wieprzowe w okazyjnej cenie, kup 2 kg, świetnie się nadadzą. Sukcesem do smacznego smarowidła jest długie i powolne gotowanie mięsa, a także odpowiedni dobór przypraw.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5693
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 80
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 605
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5693
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 80
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 605
Składniki
Mięso pokrój na niewielkie kawałki i przełóż do garnka.
W gazik zawiń liście laurowe, ziarna pieprzu i ziele angielskie.
Dodaj obraną cebulę i gazik z wszystkimi przyprawami. Całość zalej szklanką wody.
Wszystko gotuj na niewielkim ogniu przez co najmniej 5 godzin. Od czasu do czasu przemieszaj zawartość garnka.
Po upływie 5 godzin wrzuć ząbki czosnku i gotuj jeszcze przez 30 minut.
Wyciągnij gazik z przyprawami. Mięso odcedź (płynu nie wylewaj, będzie jeszcze potrzebny) i za pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnij. Następnie przełóż do wyparzonych słoików i zalej wodą spod gotowania, wymieszaj i solidnie zakręć.