Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do obiadu na specjalne przyjęcie.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 448
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1539
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 448
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1539
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, następnie osuszyć i natrzeć olejem wymieszanym z przyprawami, po czym odłożyć w chłodne miejsce na parę godzin. Przygotować ostry, długi nóż którym zrobić nacięcie w środku mięsa i faszerować na przemian owocami. Gotowe mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać bulionem i piec w temperaturze 200 stopni około godziny, polewać w międzyczasie sosem. Po godzinie pieczenia odkryć naczynie i dopiec do zrumienienia mięsa, następnie kroić dosyć grube plastry.