Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do obiadu na specjalne przyjęcie.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, następnie osuszyć i natrzeć olejem wymieszanym z przyprawami, po czym odłożyć w chłodne miejsce na parę godzin. Przygotować ostry, długi nóż którym zrobić nacięcie w środku mięsa i faszerować na przemian owocami. Gotowe mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać bulionem i piec w temperaturze 200 stopni około godziny, polewać w międzyczasie sosem. Po godzinie pieczenia odkryć naczynie i dopiec do zrumienienia mięsa, następnie kroić dosyć grube plastry.