Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do obiadu na specjalne przyjęcie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3418
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154622
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3418
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154622
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, następnie osuszyć i natrzeć olejem wymieszanym z przyprawami, po czym odłożyć w chłodne miejsce na parę godzin. Przygotować ostry, długi nóż którym zrobić nacięcie w środku mięsa i faszerować na przemian owocami. Gotowe mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać bulionem i piec w temperaturze 200 stopni około godziny, polewać w międzyczasie sosem. Po godzinie pieczenia odkryć naczynie i dopiec do zrumienienia mięsa, następnie kroić dosyć grube plastry.