Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała wędlina, na pewno zdrowsza i dużo tańsza niż kupna. Nawet absolutny laik nie będzie miał problemu z jej przyrządzeniem.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 521
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1788
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22002
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 521
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1788
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22002
Składniki
Obrałem czosnek, a następnie nakłuwałem ostrym nożem szynkę i do każdego otworu wkładałem ząbek czosnku. Żeby cała szynka była obłożona czosnkiem, potrzebowałem 15 ząbków. Następnie mięso natarłem solą i pieprzem , zostawiłem w lodówce na całą noc.
Do garnka nalałem 2 litry wody, wrzuciłem 2 listki laurowe, 5 ziarenek pieprzu, 1 łyżkę soli i zagotowałem. Do wrzątku włożyłem przygotowaną szynkę i gotowałem około 1,5 godziny. Wszystkim bardzo smakowało.