Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała wędlina, na pewno zdrowsza i dużo tańsza niż kupna. Nawet absolutny laik nie będzie miał problemu z jej przyrządzeniem.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19281
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13050
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232148
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19281
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13050
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232148
Składniki
Obrałem czosnek, a następnie nakłuwałem ostrym nożem szynkę i do każdego otworu wkładałem ząbek czosnku. Żeby cała szynka była obłożona czosnkiem, potrzebowałem 15 ząbków. Następnie mięso natarłem solą i pieprzem , zostawiłem w lodówce na całą noc.
Do garnka nalałem 2 litry wody, wrzuciłem 2 listki laurowe, 5 ziarenek pieprzu, 1 łyżkę soli i zagotowałem. Do wrzątku włożyłem przygotowaną szynkę i gotowałem około 1,5 godziny. Wszystkim bardzo smakowało.