Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała wędlina, na pewno zdrowsza i dużo tańsza niż kupna. Nawet absolutny laik nie będzie miał problemu z jej przyrządzeniem.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93739
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2687
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3514
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1614
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2286
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93739
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2687
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3514
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1614
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2286
Składniki
Obrałem czosnek, a następnie nakłuwałem ostrym nożem szynkę i do każdego otworu wkładałem ząbek czosnku. Żeby cała szynka była obłożona czosnkiem, potrzebowałem 15 ząbków. Następnie mięso natarłem solą i pieprzem , zostawiłem w lodówce na całą noc.
Do garnka nalałem 2 litry wody, wrzuciłem 2 listki laurowe, 5 ziarenek pieprzu, 1 łyżkę soli i zagotowałem. Do wrzątku włożyłem przygotowaną szynkę i gotowałem około 1,5 godziny. Wszystkim bardzo smakowało.