Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała wędlina, na pewno zdrowsza i dużo tańsza niż kupna. Nawet absolutny laik nie będzie miał problemu z jej przyrządzeniem.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3939
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19930
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3053
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4271
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3939
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19930
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3053
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4271
Składniki
Obrałem czosnek, a następnie nakłuwałem ostrym nożem szynkę i do każdego otworu wkładałem ząbek czosnku. Żeby cała szynka była obłożona czosnkiem, potrzebowałem 15 ząbków. Następnie mięso natarłem solą i pieprzem , zostawiłem w lodówce na całą noc.
Do garnka nalałem 2 litry wody, wrzuciłem 2 listki laurowe, 5 ziarenek pieprzu, 1 łyżkę soli i zagotowałem. Do wrzątku włożyłem przygotowaną szynkę i gotowałem około 1,5 godziny. Wszystkim bardzo smakowało.