Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała wędlina, na pewno zdrowsza i dużo tańsza niż kupna. Nawet absolutny laik nie będzie miał problemu z jej przyrządzeniem.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5682
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5661
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5682
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5661
Składniki
Obrałem czosnek, a następnie nakłuwałem ostrym nożem szynkę i do każdego otworu wkładałem ząbek czosnku. Żeby cała szynka była obłożona czosnkiem, potrzebowałem 15 ząbków. Następnie mięso natarłem solą i pieprzem , zostawiłem w lodówce na całą noc.
Do garnka nalałem 2 litry wody, wrzuciłem 2 listki laurowe, 5 ziarenek pieprzu, 1 łyżkę soli i zagotowałem. Do wrzątku włożyłem przygotowaną szynkę i gotowałem około 1,5 godziny. Wszystkim bardzo smakowało.