Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szynka w nowej odsłonie , a raczej zasłonie ....z galarety
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Ser zetrzeć na drobnej tarce, wcisnąć czosnek , dodając majonez mieszać tak, aby powstała jednolita ale zwarta masa.Nadziać tym plastry szynki , nałożyć na brzeg i zwijać w rulony. Tak przygotowane szyneczki ozdobić i zalać tężejącą galaretką zrobioną z bulionu i żelatyny ( żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie). Po 2-3 godz w lodówce - można spożywać ,SMACZNEGO