Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona w marynacie z majonezem
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 110
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 98
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 110
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 98
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Do miski wsypać sól, pieprz, paprykę słodką, majeranek, tymianek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać 3 łyżki majonezu i całość wymieszać. Szynkę natrzeć dokładnie w marynacie. Przyłożyć do rękawa do pieczenia, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Zamknąć szczelnie rękaw i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Po tym czasie zrobić 2-3 dziurki w rękawie do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy 60 minut na każdy kilogram szynki. U mnie szynka pieczona 1,5 godziny. Ostatnie 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw oby szynka się zarumieniła. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Smacznego!