Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona w marynacie z majonezem
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Do miski wsypać sól, pieprz, paprykę słodką, majeranek, tymianek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać 3 łyżki majonezu i całość wymieszać. Szynkę natrzeć dokładnie w marynacie. Przyłożyć do rękawa do pieczenia, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Zamknąć szczelnie rękaw i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Po tym czasie zrobić 2-3 dziurki w rękawie do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy 60 minut na każdy kilogram szynki. U mnie szynka pieczona 1,5 godziny. Ostatnie 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw oby szynka się zarumieniła. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Smacznego!