Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona w marynacie z majonezem
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Składniki
Do miski wsypać sól, pieprz, paprykę słodką, majeranek, tymianek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać 3 łyżki majonezu i całość wymieszać. Szynkę natrzeć dokładnie w marynacie. Przyłożyć do rękawa do pieczenia, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Zamknąć szczelnie rękaw i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Po tym czasie zrobić 2-3 dziurki w rękawie do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy 60 minut na każdy kilogram szynki. U mnie szynka pieczona 1,5 godziny. Ostatnie 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw oby szynka się zarumieniła. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Smacznego!