Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 861
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22929
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15350
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 861
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22929
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15350
Składniki
Mięso opłukać, osączyć, natrzeć solą i pieprzem. Skórkę ponacinać ostrym nożem w romby. Piekarnik nagrzać do temp. 160 stopni. Wymieszać wino z miodem. Przelać do rondla i podgrzewać miód tak długo, aż się rozpuści. Mięso wyłożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i polać mieszanką wina i miodu. Naczynie włożyć do piekarnika i piec 2 i 1/2 godziny, co jakiś czas polewając miodem i winem. Wyjąć i ostudzić. Na półmisku ułożyć sałatkę z czerwonej kapusty, udekorować listkami mięty. Pośrodku półmiska ułożyć upieczoną szynkę. Przed samym podaniem szynkę polać brandy i podpalić.