Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega aromatyczne i delikatne mięsko ! Z pewnością powinno zagościć na świątecznym stole :)
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52467
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52467
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok, dodać miód, wyciśnięty czosnek, przyprawy (oprócz goździków) i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, ponacinać i w otwory powciskać goździki.
Mięso zanurzyć w marynacie na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Zamarynowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zalać marynatą. Mięso przykryć.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 100 min. lub do miękkości mięsa. Dwadzieścia minut przed końcem pieczenia otworzyć naczynie żaroodporne i polewać powierzchnię mięsa co kilka minut żeby nie wyschło za bardzo.