Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe bułgarskie danie, smaczne, szybki i niedrogie.
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 127
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 64
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 127
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 64
Składniki
Pokrojoną w talarki cebulę smażymy w 1 łyżce masła. Mieszając drewnianą łyżką, dodajemy olej oraz pokrojone drobno grzyby. Smażymy. Dodajemy wino oraz zmiażdżone z odrobiną soli ząbki czosnku. Dusimy pod przykryciem na umiarkowanym ogniu przez 7 - 8 minut. Plastry szynki podsmażamy z obu stron w pozostałym maśle. Tworzymy ruloniki z szynki i nadziewamy je grzybami. Układamy w naczyniu do zapiekania i zalewamy sosem beszamelowym. Pieczemy do uzyskania złocistej barwy na wierzchu.
Sos beszamelowy (3/4 l mleka, 3 łyżki mąki, 3-4 łyżki masła, sól i pieprz do smaku)