Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe bułgarskie danie, smaczne, szybki i niedrogie.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 118
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1251
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 200
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 49
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 118
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1251
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 200
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 49
Składniki
Pokrojoną w talarki cebulę smażymy w 1 łyżce masła. Mieszając drewnianą łyżką, dodajemy olej oraz pokrojone drobno grzyby. Smażymy. Dodajemy wino oraz zmiażdżone z odrobiną soli ząbki czosnku. Dusimy pod przykryciem na umiarkowanym ogniu przez 7 - 8 minut. Plastry szynki podsmażamy z obu stron w pozostałym maśle. Tworzymy ruloniki z szynki i nadziewamy je grzybami. Układamy w naczyniu do zapiekania i zalewamy sosem beszamelowym. Pieczemy do uzyskania złocistej barwy na wierzchu.
Sos beszamelowy (3/4 l mleka, 3 łyżki mąki, 3-4 łyżki masła, sól i pieprz do smaku)