Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, chudziutka szyneczka :) wyśmienita do kanapek jak i na ciepło :)
Mięso umyć.
W wodzie zagotować wszystkie przyprawy, gotować ok 20 minut, wystudzić.
Do wystudzonej zalewy włożyć mięso i odstawić na 3-4 dni w chłodne miejsce.
Mięso przełożyć do szynkowara, zamknąć, szynkowar umieścić w garnku na dnie ze ściereczką, do garnka nalać wodę po rant szynkowara.
Gotować w 80 stopniach przez 1,5 godziny. Smacznego
Ilość soli dobrze jest regulować wg własnego smaku.
Domowy kotlet jak De volaille. Pięknie wygląda na talerzu, po zapieczeniu śro...
Odsłon: 2930
Rosół to pierwsza z zup, które nauczyłam się gotować i stąd też nazwa bloga....
Odsłon: 3641
Ulubione kotlety mojego Synka. Soczyste, zdrowe mięso z indyka a szczególnie...
Odsłon: 14382
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4800
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 27
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 52
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4800
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 27
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 52
Składniki
Mięso umyć. W wodzie zagotować wszystkie przyprawy, gotować ok 20 minut, wystudzić. Do wystudzonej zalewy włożyć mięso i odstawić na 3-4 dni w chłodne miejsce. Mięso przełożyć do szynkowara, zamknąć, szynkowar umieścić w garnku na dnie ze ściereczką, do garnka nalać wodę po rant szynkowara. Gotować w 80 stopniach przez 1,5 godziny. Smacznego Ilość soli dobrze jest regulować wg własnego smaku.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2312
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2232