Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 29
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21670
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 29
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21670
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Plastry schabu rozbić na kotlety, następnie ułożyć razem i zbić w całość. (można użyć kawałka schabu, rozkroić i rozbić)
Mięso mielone wymieszać z przyprawami i rozłożyć na schabie.
wydrążyć zagłębienia i ułożyć jajka.
zwinąć wszystko w ciasny rulon (można zabezpieczyć dratwą). Zawinąć dodatkowo ciasno w folię spożywczą.
Włożyć do foremki. (Czerwona kokilka na załączonej fotografii jest tylko po to by utrzymać mięso ciasno w foremce). Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30 minut.
Najlepiej zostawić do ostygnięcia i odwinąć. Smacznego.