Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Plastry schabu rozbić na kotlety, następnie ułożyć razem i zbić w całość. (można użyć kawałka schabu, rozkroić i rozbić)
Mięso mielone wymieszać z przyprawami i rozłożyć na schabie.
wydrążyć zagłębienia i ułożyć jajka.
zwinąć wszystko w ciasny rulon (można zabezpieczyć dratwą). Zawinąć dodatkowo ciasno w folię spożywczą.
Włożyć do foremki. (Czerwona kokilka na załączonej fotografii jest tylko po to by utrzymać mięso ciasno w foremce). Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30 minut.
Najlepiej zostawić do ostygnięcia i odwinąć. Smacznego.