Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wieprzowa mielonka tyrolska, prosta w zrobieniu, idealna do kanapek.
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1964
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2541
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 483
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52615
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 576
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1964
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2541
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 483
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52615
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 576
Składniki
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza. Zapeklowane mięso mielimy przez sitko 8 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną przez sitko 3 mm skórę z golonki oraz rozmieszane w wywarze z gotowania skóry wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości. Gotowym farszem napełniamy osłonki robiąc odpowiedniej wielkości batony. Gotowe batony z mielonką parzymy w 75-80 stopniach Celsjusza 70 minut. Po parzeniu studzimy 10-15 minut w zimnej wodzie. Batony z mielonką przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!