Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z czosnkiem i chili i pyszną galaretką.
Udziec obsypałam od wewnątrz obficie przyprawą "pieprz cytrynowy" Dodałam chili i czosnek. i posypałam żelatyną.
Mięso ściśle zwinęłam i wcisnęłam do szynkowara. Szynkowar zostawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia wyjęłam szynkowar na godzinę przed gotowaniem. Potem wstawiłam na ściereczce do gara tak aby poziom wody co najmniej sięgał poziomu mięsa w szynkowarze.
Woda nie powinna przekraczać 85 stopni. Po trzech godzinach mięso będzie doskonałe. Po 2,5 też dobre.
Mięso schłodziłam po wyjęciu a potem schowałam szynkowar na noc do lodówki.
Gotowe.
Smacznego :)
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 366
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 182
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 183
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 149
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 182
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 183
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 149
Składniki
Udziec obsypałam od wewnątrz obficie przyprawą "pieprz cytrynowy" Dodałam chili i czosnek. i posypałam żelatyną.
Mięso ściśle zwinęłam i wcisnęłam do szynkowara. Szynkowar zostawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia wyjęłam szynkowar na godzinę przed gotowaniem. Potem wstawiłam na ściereczce do gara tak aby poziom wody co najmniej sięgał poziomu mięsa w szynkowarze. Woda nie powinna przekraczać 85 stopni. Po trzech godzinach mięso będzie doskonałe. Po 2,5 też dobre. Mięso schłodziłam po wyjęciu a potem schowałam szynkowar na noc do lodówki. Gotowe.
Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2410
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2313