Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z czosnkiem i chili i pyszną galaretką.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8732
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1126
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 465
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8732
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1126
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 465
Składniki
Udziec obsypałam od wewnątrz obficie przyprawą "pieprz cytrynowy" Dodałam chili i czosnek. i posypałam żelatyną.
Mięso ściśle zwinęłam i wcisnęłam do szynkowara. Szynkowar zostawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia wyjęłam szynkowar na godzinę przed gotowaniem. Potem wstawiłam na ściereczce do gara tak aby poziom wody co najmniej sięgał poziomu mięsa w szynkowarze. Woda nie powinna przekraczać 85 stopni. Po trzech godzinach mięso będzie doskonałe. Po 2,5 też dobre. Mięso schłodziłam po wyjęciu a potem schowałam szynkowar na noc do lodówki. Gotowe.
Smacznego :)