Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędlina z serii "wiem co jem".
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 894
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 518
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 894
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 518
Składniki
Filety z kurczaka płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Papryczkę płuczemy i wybieramy pestki. Filety ,papryczkę ,natkę ,ziele angielskie i pieprz mielimy na najmniejszych oczkach. Do masy dodajemy jajka ,obrane i pokrojone w ćwiartki pieczarki i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy ,przykrywamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnie wyciągamy ,dodajemy żelatynę ,mieszamy i przekładamy do woreczka ,a następnie do szynkowaru. Całość gotujemy 45 min w temperaturze 80°C. Szynkowar zostawiamy do schłodzenia.
Pytania i odpowiedzi tylko na blogu.