Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest suchy i ma to w zwyczaju, że przyjmuje smaki w zależności od przypraw. U mnie w domu nie rozpoznali, że jest to kiełbasa z indyka.
robot planetarny, maszynka z przystawką do kiełbas/ nadziewarka, sznurek
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19965
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 516
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 578
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6997
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244260
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19965
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 516
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 578
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6997
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244260
Składniki
Mięso z udźca kroi się w kostkę i miesza się z mielonym i przyprawami i wodą. Użyłam do masowania robota planetarnego z hakiem do wyrabiania chleba. Mięso bo wyrobieniu zbije się w bardzo zwartą masę.
Do nadziewania użyłam nadziewarki do kiełbas. Można użyć maszynki do mielenia z przystawką do kiełbas. Kiełbasę wędziłam na ciepło w grillowędzarni, po pół godziny z dwóch stron do uzyskania koloru. Można użyć tradycyjnej wędzarni. Uwędzoną kiełbasę parzy się 20 minut w 90 stopniach. Wodę można użyć jako bazę zupy.
Smacznego :)