Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest suchy i ma to w zwyczaju, że przyjmuje smaki w zależności od przypraw. U mnie w domu nie rozpoznali, że jest to kiełbasa z indyka.
robot planetarny, maszynka z przystawką do kiełbas/ nadziewarka, sznurek
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 301
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11112
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3655
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1248
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 301
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11112
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3655
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1248
Składniki
Mięso z udźca kroi się w kostkę i miesza się z mielonym i przyprawami i wodą. Użyłam do masowania robota planetarnego z hakiem do wyrabiania chleba. Mięso bo wyrobieniu zbije się w bardzo zwartą masę.
Do nadziewania użyłam nadziewarki do kiełbas. Można użyć maszynki do mielenia z przystawką do kiełbas. Kiełbasę wędziłam na ciepło w grillowędzarni, po pół godziny z dwóch stron do uzyskania koloru. Można użyć tradycyjnej wędzarni. Uwędzoną kiełbasę parzy się 20 minut w 90 stopniach. Wodę można użyć jako bazę zupy.
Smacznego :)