Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest suchy i ma to w zwyczaju, że przyjmuje smaki w zależności od przypraw. U mnie w domu nie rozpoznali, że jest to kiełbasa z indyka.
robot planetarny, maszynka z przystawką do kiełbas/ nadziewarka, sznurek
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Składniki
Mięso z udźca kroi się w kostkę i miesza się z mielonym i przyprawami i wodą. Użyłam do masowania robota planetarnego z hakiem do wyrabiania chleba. Mięso bo wyrobieniu zbije się w bardzo zwartą masę.
Do nadziewania użyłam nadziewarki do kiełbas. Można użyć maszynki do mielenia z przystawką do kiełbas. Kiełbasę wędziłam na ciepło w grillowędzarni, po pół godziny z dwóch stron do uzyskania koloru. Można użyć tradycyjnej wędzarni. Uwędzoną kiełbasę parzy się 20 minut w 90 stopniach. Wodę można użyć jako bazę zupy.
Smacznego :)