Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest suchy i ma to w zwyczaju, że przyjmuje smaki w zależności od przypraw. U mnie w domu nie rozpoznali, że jest to kiełbasa z indyka.
robot planetarny, maszynka z przystawką do kiełbas/ nadziewarka, sznurek
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117719
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8219
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3059
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1443
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117719
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8219
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3059
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1443
Składniki
Mięso z udźca kroi się w kostkę i miesza się z mielonym i przyprawami i wodą. Użyłam do masowania robota planetarnego z hakiem do wyrabiania chleba. Mięso bo wyrobieniu zbije się w bardzo zwartą masę.
Do nadziewania użyłam nadziewarki do kiełbas. Można użyć maszynki do mielenia z przystawką do kiełbas. Kiełbasę wędziłam na ciepło w grillowędzarni, po pół godziny z dwóch stron do uzyskania koloru. Można użyć tradycyjnej wędzarni. Uwędzoną kiełbasę parzy się 20 minut w 90 stopniach. Wodę można użyć jako bazę zupy.
Smacznego :)