Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poledwiczki wieprzowe można wykonać na różne sposoby. Podejrzełem jednego czasu jak wykonać polędwiczkę pieczoną w piekarniku, która smakuje nie gorzej od wędzonej. Jest soczysta i krucha, a jedzący nie mogą się nachwalić.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Polędwiczkę wieprzową myjemy, pozbawiamy błon i tłuszczu. Przygotowujemy odpowiednie naczynie w którym polędwiczka będzie zalana solanką przez 48-72 godziny. Polędwiczka musi być całkowicie zanurzona i na ten czas przetrzymywana w zimnym pomieszczeniu lub lodówce od 4-8°C. Po tym czasie wyciągamy polędwiczkę z zalewy, płuczemy i osuszamy. Na stolnicy lub blacie kuchennym rozsypujemy równomiernie przyprawy na obtoczenie i rolując dokładnie w nich polędwiczkę, obtaczamy. Na mocno rozgrzanej patelni, przez 1-2 minut, obsmażamy polędwiczkę wraz z przyprawami z każdej strony, aby się zarumieniła. Następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy resztą tłuszczu z patelni i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 60 minut w temperaturze 170°C. Czas pieczenia 60 minut jest czasem orientacyjnym. Aby polędwiczka była soczysta i krucha powinniśmy piec ją do czasu w którym uzyskamy 62°C w środku polędwiczki.