Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj upiekłam klopsa z jajeczkami przepiórczymi i dużą ilością zielonej pietruszki.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso zmielić, doprawić solą , pieprzem czosnkiem ( nie za dużo), przyprawami typu włoskiego ( oregano, bazylia, tymianek, lubczyk) . Dokładnie wymieszać i wyrobić rękoma. Szczelnie przykryć folią spożywczą i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 dobę. W tym roku był to balkon, bo była temperatura lodówkowa. Mięso wystawić do kuchni aby lekko nabrało wyższej temperatury . Następnie dodać posiekaną zieloną pietruszkę i 2 jajka. Dokładnie wyrobić i podzielić na 2 części.
Do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy wyłożyć jedną część mięsa. Na nim położyć w lekkie zagłębienia jajeczka.
Przykryć szczelnie drugą częścią mięsa. Wyrównać lekko dociskając.
Piec w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 150 stopni , a następnie w temperaturze 190 stopni zarumienić.
Zdążyłam jeszcze zrobić zdjęcie gotowego klopsa. Smacznego!!!