Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pasztet z cukinii robiłam już kilka razy. Za każdym razem bardzo nam smakuje. Przepis znalazłam u Agnieszki Maciąg. Ja tylko lekko go zmodyfikowałam ;) Jest pyszny zarówno na zimno podany na chlebie jak również jako ciepły dodatek do obiadu, np. z sosem grzybowym.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1614
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232029
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5097
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1614
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232029
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5097
Składniki
Cebulę i czosnek podsmażam na oleju. Cukinię solę i na chwilę odstawiam aby puściła sok po czym mocno odciskam. Cukinię łączę z marchewką, podsmażoną cebulą i czosnkiem, jajkami, przyprawami i ziołami i dobrze mieszam. Dodaję w podobnych proporcjach bułkę tartą i mielone siemię lniane w takiej ilości aby masa była zwarta. Na końcu doprawiam solą i pieprzem i na chwilę odstawiam aby masą zrobiła się zwięzła.
Masę wykładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w piekarniki w 190 stopniach około godziny.