Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pasztet z cukinii robiłam już kilka razy. Za każdym razem bardzo nam smakuje. Przepis znalazłam u Agnieszki Maciąg. Ja tylko lekko go zmodyfikowałam ;) Jest pyszny zarówno na zimno podany na chlebie jak również jako ciepły dodatek do obiadu, np. z sosem grzybowym.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Składniki
Cebulę i czosnek podsmażam na oleju. Cukinię solę i na chwilę odstawiam aby puściła sok po czym mocno odciskam. Cukinię łączę z marchewką, podsmażoną cebulą i czosnkiem, jajkami, przyprawami i ziołami i dobrze mieszam. Dodaję w podobnych proporcjach bułkę tartą i mielone siemię lniane w takiej ilości aby masa była zwarta. Na końcu doprawiam solą i pieprzem i na chwilę odstawiam aby masą zrobiła się zwięzła.
Masę wykładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w piekarniki w 190 stopniach około godziny.