Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem, parzony. Idealna wędlina na kanapki.
nóż, rękaw do pieczenia, przędza wędliniarska, praska, garnek, termometr,
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 165
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 515
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 81
Polecam.
Odsłon: 622
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 924
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 165
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 515
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 81
Polecam.
Odsłon: 622
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 924
Składniki
Wymyty, osuszony kawałek boczku nacieramy solą, pieprzem i na koniec żelatyną.
Mocno zwijamy i osznurowujemy tak jak szynkę, przędzą wędliniarską. Żeby podczas parzenia nie tracić smaku boczku, umieszczamy go w kawałku rękawa do pieczenia. Także osznurowujemy żeby było szczelnie.
Parzymy w temperaturze 80 stopni Celsjusza 4 godziny. Po sparzeniu studzimy, ostudzony przechowujemy w lodówce.
Kroimy po kilku godzinach. Smacznego !!!