Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to gładki krem z zielonego i słodkiego groszku. Idealny na zimowe obiady. Jako dodatek do niego idealne pasują grzanki lub prażony słonecznik.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 352
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2453
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 352
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2453
Składniki
Bulion zagotować. Cebulkę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Czosnek zmiażdzyć i drobno posiekać. Dodać do cebuli, a następnie przełożyć do zupy. Groszek ugotować w bulionie około 6 minut i zblendować z dodatkiem śmietanki 30%. Doprawić do smaku solą i pieprzem białym. Na koniec udekorować słonecznikiem lub grzankami. Posypać koperkiem. Smacznego;)!!!