Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny czerwony barszcz bez ulepszaczy smaku
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 729
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1859
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 729
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1859
Składniki
W pierwszej kolejności robimy lekki wywar z udek, jeżeli zostaną pływające resztki odcedzamy je. Następnie dodajemy ziemniaki, pietruszkę, oraz starte na średnim ostrzu buraki. Kiedy całość się zagotuje doprawiamy dla kwaśnego smaku takim sokiem jak na zdjęciu obok - mix z ukiszonych buraków i ogórków, dodajemy sporo majeranku oraz soli i pieprzu według uznania. Smacznego :)