Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na spróbowanie wyjątkowego dania kuchni azjatyckiej? Zobacz nasz przepis, który wcale nie wymaga dużych umiejętności i skomplikowanych składników. Azjatycka zupa z pierożkami jest sycąca, aromatyczna i przypadnie do gustu nawet wybitnym smakoszom.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1043
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 53
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1043
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 53
Składniki
Bulion warzywny zagotuj. Pora, obraną cebulę i czosnek pokrój drobno. Zeszklij na odrobinie oleju. Dodaj do bulionu warzywnego. Gotuj przez 5 minut, a potem dodaj starty korzeń imbiru, sos sojowy jasny, sos rybny, olej sezamowy oraz dopraw solą i pieprzem. Gotuj około 20 minut.
Przygotuj pierożki. Mąkę ryżową zalej gorącą wodą i zacznij łączyć wraz z solą. Kiedy składniki się połączą, odczekaj chwilę, a następnie stopniowo dodawaj mąkę pszenną i wyrabiaj ciasto. Powinno być gładkie i elastyczne. Przykryj i odstaw.
Zrób farsz z mielonej łopatki, obranego i startego imbiru, przeciśniętego przez praskę czosnku, sosu sojowego, kolendry, soli i pieprzu.
Ciasto na pierożki rozwałkuj bardzo cienko. Wykrój okręgi. Na środek nałóż farsz i zlep brzegi. Gotuj na parze około 8-10 minut.
Azjatycką zupę z pierożkami podawaj na gorąco. Do miski najpierw przełóż porcję pierożków z mięsem, a potem zalej je przygotowaną zupą.