Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, aromatyczna zupa dla wielbicieli azjatyckich smaków:)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7428
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7428
Składniki
Porcję rosołową płuczemy, zalewamy około 3 litrami zimnej wody i zagotowujemy. Dodajemy włoszczyznę, imbir i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu 2,5 - 3 h.
Białą część pora kroimy w półplasterki. Odcedzamy rosół przez sito, dodajemy por, doprawiamy sosem sojowym, startym imbirem oraz ewentualnie chilli i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. W tym czasie obieramy mięso i kroimy w zapałki zachowaną z wywaru marchew. Zdejmujemy rosół z kuchenki i dodajemy obrane mięso i marchew.
Podajemy z chińskim makaronem lub makaronem sojowym , zalewając go wrzątkiem i odstawiając na około 5 minut. Po tym czasie posypujemy natką kolendry i zajadamy. SMACZNEGO:)