Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, aromatyczna zupa dla wielbicieli azjatyckich smaków:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Porcję rosołową płuczemy, zalewamy około 3 litrami zimnej wody i zagotowujemy. Dodajemy włoszczyznę, imbir i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu 2,5 - 3 h.
Białą część pora kroimy w półplasterki. Odcedzamy rosół przez sito, dodajemy por, doprawiamy sosem sojowym, startym imbirem oraz ewentualnie chilli i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. W tym czasie obieramy mięso i kroimy w zapałki zachowaną z wywaru marchew. Zdejmujemy rosół z kuchenki i dodajemy obrane mięso i marchew.
Podajemy z chińskim makaronem lub makaronem sojowym , zalewając go wrzątkiem i odstawiając na około 5 minut. Po tym czasie posypujemy natką kolendry i zajadamy. SMACZNEGO:)