Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny rosół to obowiązkowa zupa na niedzielny obiad, a także z okazji świąt czy ważnych, rodzinnych wydarzeń. Jest klarowna i jednocześnie pełna dodatków – warzyw i mięsa. Sama w sobie stanowi pożywny posiłek. Rosół z tego przepisu charakteryzuje się głębokim smakiem i choć wymaga dość długiego gotowania, to warto je poświęcić na przygotowanie tej pysznej zupy.
Mięso zalać wodą tak, by lekko przykrywała zawartość garnka. Gotuj całość przez ok. 30 minut.
Do garnka włóż obrane: marchewkę, korzeń pietruszki, seler i białą część pora. Dodaj także liście laurowe i ząbki czosnku.
Cebule w łupinach opal nad palnikiem i włóż dodaj do reszty składników. Gotuj przez minimum jedną godzinę.
Dodaj sól i pieprz, a także połowę pęczka natki pietruszki i koperek.
Babciny rosół przecedź na sitku. Ugotowane mięso oddziel od kości, marchewkę pokrój na mniejsze kawałki lub talarki.
Ulubiony makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do bulionówki włóż porcję ugotowanego makaronu, kilka kawałków marchewki i porcję mięsa. Całość zalej odcedzonym bulionem.
Rosół podawaj udekorowany odłożoną wcześniej natką pietruszki, wraz z pieczywem.
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemn...
Odsłon: 40
Polecam bardzo prostą, szybką w wykonaniu a za razem bardzo smaczną surówkę z...
Odsłon: 21
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 60
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemn...
Odsłon: 40
Polecam bardzo prostą, szybką w wykonaniu a za razem bardzo smaczną surówkę z...
Odsłon: 21
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 60
Składniki
Mięso zalać wodą tak, by lekko przykrywała zawartość garnka. Gotuj całość przez ok. 30 minut.
Do garnka włóż obrane: marchewkę, korzeń pietruszki, seler i białą część pora. Dodaj także liście laurowe i ząbki czosnku.
Cebule w łupinach opal nad palnikiem i włóż dodaj do reszty składników. Gotuj przez minimum jedną godzinę.
Dodaj sól i pieprz, a także połowę pęczka natki pietruszki i koperek.
Babciny rosół przecedź na sitku. Ugotowane mięso oddziel od kości, marchewkę pokrój na mniejsze kawałki lub talarki.
Ulubiony makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do bulionówki włóż porcję ugotowanego makaronu, kilka kawałków marchewki i porcję mięsa. Całość zalej odcedzonym bulionem.
Rosół podawaj udekorowany odłożoną wcześniej natką pietruszki, wraz z pieczywem.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 5
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 141