Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny rosół to obowiązkowa zupa na niedzielny obiad, a także z okazji świąt czy ważnych, rodzinnych wydarzeń. Jest klarowna i jednocześnie pełna dodatków – warzyw i mięsa. Sama w sobie stanowi pożywny posiłek. Rosół z tego przepisu charakteryzuje się głębokim smakiem i choć wymaga dość długiego gotowania, to warto je poświęcić na przygotowanie tej pysznej zupy.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Składniki
Mięso zalać wodą tak, by lekko przykrywała zawartość garnka. Gotuj całość przez ok. 30 minut.
Do garnka włóż obrane: marchewkę, korzeń pietruszki, seler i białą część pora. Dodaj także liście laurowe i ząbki czosnku.
Cebule w łupinach opal nad palnikiem i włóż dodaj do reszty składników. Gotuj przez minimum jedną godzinę.
Dodaj sól i pieprz, a także połowę pęczka natki pietruszki i koperek.
Babciny rosół przecedź na sitku. Ugotowane mięso oddziel od kości, marchewkę pokrój na mniejsze kawałki lub talarki.
Ulubiony makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do bulionówki włóż porcję ugotowanego makaronu, kilka kawałków marchewki i porcję mięsa. Całość zalej odcedzonym bulionem.
Rosół podawaj udekorowany odłożoną wcześniej natką pietruszki, wraz z pieczywem.