Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny rosół to obowiązkowa zupa na niedzielny obiad, a także z okazji świąt czy ważnych, rodzinnych wydarzeń. Jest klarowna i jednocześnie pełna dodatków – warzyw i mięsa. Sama w sobie stanowi pożywny posiłek. Rosół z tego przepisu charakteryzuje się głębokim smakiem i choć wymaga dość długiego gotowania, to warto je poświęcić na przygotowanie tej pysznej zupy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1957
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3918
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1957
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3918
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Składniki
Mięso zalać wodą tak, by lekko przykrywała zawartość garnka. Gotuj całość przez ok. 30 minut.
Do garnka włóż obrane: marchewkę, korzeń pietruszki, seler i białą część pora. Dodaj także liście laurowe i ząbki czosnku.
Cebule w łupinach opal nad palnikiem i włóż dodaj do reszty składników. Gotuj przez minimum jedną godzinę.
Dodaj sól i pieprz, a także połowę pęczka natki pietruszki i koperek.
Babciny rosół przecedź na sitku. Ugotowane mięso oddziel od kości, marchewkę pokrój na mniejsze kawałki lub talarki.
Ulubiony makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do bulionówki włóż porcję ugotowanego makaronu, kilka kawałków marchewki i porcję mięsa. Całość zalej odcedzonym bulionem.
Rosół podawaj udekorowany odłożoną wcześniej natką pietruszki, wraz z pieczywem.