Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś wam podam przepis na szybki barszcz biały, gotowy w zaledwie trzydzieści minut. Fakt że jest zrobiony z zup w proszku ale używam tylko sprawdzone firmy nie kupuję byle czego. Wiadomo lepszy by był ze swojskiego zakwasu no ale przecież zakwas musi postać aby dojrzał a nam akurat dziś zachciało się barszczu i nie było wyjścia. Szczerze mówiąc nie ważne z czego ważne aby zjeść i się najeść.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 260
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21761
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 260
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21761
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody, włożyć koście schabowe wieprzowe i dodać marchew pokrojoną dowolnie oraz suszoną włoszczyznę, ziela angielskie i liście laurowe. Całość od zagotowania gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa na kościach oraz marchwi. W czasie gotowania się wywaru zdjąć pianę powstałą podczas gotowania. Następnie przygotować dowolny makaron i gdy mięso na kościach oraz marchew są już miękkie wsypać makaron, dodać również liście selera pokrojone i doprawić lekko do smaku, nadal gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości makaronu.
Jak już makaron w wywarze jest miękki przygotować barszcz biały ( ja wsypuję obie torebki każda po 66 g do litrowego słoika wlewam 3/4 szklanki wody, zakręcam słoik i dokładnie mieszam aby nie było grudek ). Wlać przygotowane barszcze do wywaru i pogotować mniej więcej piętnaście minut na wolnym ogniu.
Gdy już zupa z makaronem i rozrobionym barszczem białym pogotowała się wyznaczony czas przygotować śmietanę wlać ją od razu do gotującej się zupy, zamieszać lekko zagotować. Na koniec dodać natkę pietruszki i również chwilę zagotować. Doprawić w czasie gotowania przyprawą uniwersalną. Jeżeli ktoś nie uznaje śmietany można pominąć.
Ugotowaną jeszcze gorącą zupę podałam z jajkiem ugotowanym na twardo, nie miałam kiełbasy bo również bym dodała. No ale przecież nie zawsze musi być z kiełbasą. Barszcz biały pomimo że z torebki wyszedł rewelacyjnie smaczny. Taki barszcz to szybkie rozwiązanie dla zapracowanych.